Disciplines


Bij Schietvereniging Prinses Juliana wordt in drie discpiplines geschoten: klein kaliber geweer (KKG), klein kaliber karabijn (KKK) en klein kaliber pistool (KKP). Hiervoor zijn in totaal acht schietbanen beschikbaar.

Geweer en Karabijn

De knielende houding.

KKG en KKK worden beide geschoten in een knielende houding. Toegestane hulpmiddelen hierbij zijn twee schietkussens en een schietriem indien het gebruik van een geweer . Optische hulpmiddelen (telescoopkijkers of laserpointers) zijn niet toegestaan. Er wordt geschoten op de bovenste vier banen. De schietafstand is twaalf meter.

Pistool

Zie hier staande houding.

KKP wordt geschoten in staande houding op de onderste vier banen. De schietafstand is tien meter. Optische hulpmiddelen zijn niet toegestaan.

Schietbeurt

Er wordt in alle disciplines geschoten op originele KNSA-kaarten. Bij aankoop van de schietkaarten worden vijf patronen per kaart verstrekt. Een eventueel gemist schot mag naar keuze opnieuw geschoten worden (uiteraard tegen bijbetaling van één extra patroon).

Puntentelling

Na afloop van de schietbeurt wordt de score bepaald. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een schotmaat. De score van maximaal tien punten per schot geldt bij KKG alleen als met behulp van de schotmaat de ‘tien’ helemaal weg is. Bij KKK en KKP hoeft de ‘tien’ alleen geraakt te zijn voor een score van tien punten. Maximale score per kaart is 5×10=50 punten.