Lid worden

Introducé

De eerste stap is een introductieperiode. In 3 avonden, verdeeld over een periode van maximaal 6 weken, maken we je wegwijs in het veilig gebruik van geweer, karabijn en pistool/revolver (zie ook disciplines). Aan het begin van deze periode wordt je door het bestuur uitgenodigd voor een ‘intakegesprek’. Je betaalt ieder van die avonden de door jou verbruikte munitie en schietkaarten. Richtlijn voor de proefperiode: je verbruikt 5 kaarten per avond.

Na de introductieperiode wordt je wederom uitgenodigd door het bestuur waarin je gevraagd wordt of je lid wil worden. Om lid te kunnen worden moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen, tevens wordt er gevraagd om een eigen verklaring in te vullen. Vervolgens meldt het bestuur je aan bij de KNSA en verstrekken zij aan jou de KNSA-licentie.

Let op! Om lid te kunnen worden moet je minimaal zestien jaar oud zijn.

Aspirant

Als je de KNSA-licentie hebt, ben je voor een periode van 6 maanden aspirant lid. Tijdens deze periode blijf je instructies krijgen van een instructeur, totdat deze vind dat je de schiettechniek en veiligheidsvoorschriften voldoende beheerst. Vanaf dan mag je zelfstandig met de verenigingswapens schieten. Na deze periode wordt je een volwaardig lid.

Kosten 

Entreegeld KNSA (eenmalig)

KNSA licentie € 42,60

Lidmaatschap € 120,00 (kan in 12 termijnen van € 10 per maand d.m.v. automatische incasso)

Kaart en 5 patronen € 1,00

 Het lidmaatschap van de vereniging is voor de periode van januari t/m december

 


Kosten wapenverlof (Leges Politie)

Aanvraag wapenverlof (Eenmalig) € 138,20

Verlengen wapenverlof (Jaarlijks) € 68,20

Wijzigen of vervanging i.v.m. verlies verlof € 15,00